Steun ons en help Nederland vooruit

Inwoners en bestuur

Een transparante en toegankelijke gemeentepolitiek. Het bestuur zoekt naar draagvlak, neemt verantwoordelijkheid legt verantwoording af.

Onderwijs

Doetinchem heeft goed en goed toegankelijk onderwijs. Onderwijs is de basis voor een samenleving waarin iedereen de kans heeft het beste uit zichzelf te halen.

Ondernemerschap, innovatie en werk

Doetinchem is aantrekkelijk voor bedrijven, omdat ondernemerschap gewaardeerd wordt. Investeren in de toekomst betekent investeren in de lokale economie.

Groen en duurzaam

Duurzaam: schoon en groen, zodat ook de toekomstige inwoners van onze mooie gemeente kunnen genieten. Slimme keuzes zijn daarvoor nodig.

Zorg en welzijn

Kijken naar wat mensen wel kunnen, in plaats van wat ze niet kunnen. Preventie, optimale toegang tot zorg en ruimte voor initiatief.

Wonen en leven

Wonen in de gemeente Doetinchem kenmerkt zich door een groene, gezonde en veilige omgeving. Mensen zijn onderling sterk met elkaar verbonden.

Cultuur, sport en recreatie

Een sterk cultuurkwartier, inspirerende evenementen en festivals. Doetinchemse verenigingen maken een breed scala aan sporten mogelijk.

Bereikbaarheid en mobiliteit

Een optimale bereikbaarheid voor alle wijken in de gemeente Doetinchem. Optimale fietsverbindingen en goed openbaar vervoer.

Veilig en vrij

In Doetinchem kunnen mensen zich vrij bewegen en in vrijheid keuzes maken over hoe zij hun leven vormgeven. Criminaliteit wordt aangepakt.

Financiƫn

Inwoners actief meenemen in de koers van besluitvorming en de bijbehorende financiƫn. Moeilijke keuzes niet vooruit schuiven.