Steun ons en help Nederland vooruit

Doetinchem: centraal in de Achterhoek. Veel mensen komen hier voor hun werk, onderwijs, zorg, sport, cultuur en om uit te gaan. De gemeente is van groot belang voor de regio. Juist daarom ben ik er trots op inwoner van Doetinchem te zijn en wil ik me in de komende jaren sterk maken voor een nog intensievere regionale samenwerking.

De lijnen in Doetinchem zijn kort, de betrokkenheid is groot. Mensen in de stad, maar zeker ook in Gaanderen en Wehl weten welke voorzieningen belangrijk zijn. Ik vind het belangrijk dat de gemeente ruimte geeft aan inwoners en realistisch is over de balans tussen betaalbaarheid en hoogwaardige voorzieningen.

Doetinchem is een echte onderwijsstad. Dagelijks leren en studeren hier duizenden kinderen en jongeren. Ze worden opgeleid voor waardevolle beroepen en zijn onze toekomstige werknemers. Ik vind het belangrijk dat de gemeente actief in gesprek is met werkgevers in de regio om ervoor te zorgen dat onze Achterhoekse jongeren nu en straks, liefst hier in de regio, aan het werk gaan. Tot ik wethouder werd, was ik onderwijsmanager op een hogeschool en toezichthouder bij een scholenstichting voor het primair onderwijs.

In mijn vrije tijd loop ik graag hard door de Koekendaal, Kruisbergse bossen, het Wehlse bos of de Slangenburg. Ik ben vaak samen met anderen te vinden bij schouwburg Amphion, bioscoop Vue, De Gruitpoort of in één van de restaurants of cafés in de stad.

Vanaf mei 2018 ben ik wethouder. In mijn portefeuille zitten de volgende onderwerpen: Werk & Inkomen, Participatiewet, Armoedebeleid, Volksgezondheid, Asielbeleid, Dierenwelzijn, Dienstverlening en Bedrijfsvoering, Projectwethouder Gebiedsvisie(s).

Ik ben iemand die een respectvolle relatie met andere partijen voor staat. Ik maak onderwerpen graag bespreekbaar en wil anderen overtuigen van de standpunten van D66. De komende jaren staat er veel te gebeuren. Ik heb de ambitie om er de schouders onder te zetten. Samen krijgen we het voor elkaar!

Lees hier mijn persoonlijke biografie.

Meer van Jorik Huizinga