Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 31 mei 2021

Overeenkomst met Dierencentrum Achterhoek

In de afgelopen periode mocht ik namens zeven Achterhoekse gemeenten (Aalten, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Winterswijk) onderhandelen over nieuwe afspraken voor de wettelijke taken op het gebied van dierenwelzijn. Het was nodig om tot een actualisatie van deze afspraken te komen, om de kwaliteit van de toekomstige dierendienstverlening te waarborgen.

 

Zekerheid voor de dieren

De samenwerking met de Achterhoekse gemeenten stond hierbij voorop. We hebben uitgesproken dat we de wettelijke taken gezamenlijk wilden onderbrengen bij een aanbieder. We hebben naar verschillende partijen gekeken en zijn er uiteindelijk in geslaagd om met ons vertrouwde Dierencentrum Achterhoek (DCA) afspraken te maken voor de komende 10 jaar. Ik ben er blij mee dat dit gelukt is. Zo kunnen we voor de (zwerf)dieren van onze gemeenten de komende jaren zekerheid bieden en kan het DCA kwaliteit garanderen.

Het dierencentrum

DCA is gevestigd in Doetinchem en vangt jaarlijks rond 1000 (zwerf)dieren op uit de regio. In de afgelopen periode ben ik er enkele malen geweest om te zien met hoeveel liefde voor de dieren zij invulling geven aan de dienstverlening. De samenwerking tussen DCA en de gemeenten is goed en daarom ben ik blij dat we ook voor de komende periode de samenwerking hebben kunnen bekrachtigen.