Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 16 november 2019

Weekbericht wethouder – week 46

IG&D ledenbijeenkomst

Afgelopen woensdag was er een ledenbijeenkomst van IG&D Bedrijvig Doetinchem. Een belangrijk moment om met ondernemers stil te staan bij de economische ontwikkelingen. Jort Kelder was gastspreker en bracht als ‘links liberaal’ in dat hij straks op de terugweg toch echt het gaspedaal diep in trapt. Volgens hem zouden we niet moeten stellen dat we maximaal 100 km/u gaan rijden, maar dat we vooral insteken op minder uitstoot. De technologie is er volgens hem om wél 200 km/u te rijden, en tegelijkertijd de uitstoot te verminderen. Inspirerend, maar volgens mij geen oplossing voor morgen. In zijn bijdrage sprak mij aan zijn visie op regionale samenwerking, het belang van hoger onderwijs voor de Achterhoek en het MKB (familiebedrijf) als crux van de lokale en sociale economie. Een fijn buffet met mooie gesprekken. Al met al werd dit een goede avond over ondernemerschap.

Varex Imaging

Met het Werkgeversservicepunt mocht ik naar Varex Imaging in Dinxperlo. Dit bedrijf (voorheen ‘Claymount’) ontwikkelt, produceert en levert elektromechanische componenten voor medische en industriële röntgenapparatuur. We hadden een mooi gesprek over de innovaties in dit bedrijf en de ontwikkeling van het personeel. Er bestaat een enorme drive om verder uit te breiden. In de zomer verhuist Varex naar Doetinchem. Vrijdagmiddag werd het hoogste punt bereikt en ik mocht er opnieuw bij zijn. We bespraken de wens om op het gebied van ontwikkeling van medewerkers samen met onderwijsinstellingen (of zelf binnen het bedrijf) stagiairs en nieuwe werknemers een aantrekkelijke plek te bieden. Expliciet werd aangegeven dat het Varex niet alleen om jonge mensen gaat. Uiteraard besprak ik ook de kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ik vond het mooi om te zien hoe de mensen van Varex op dat gebied ook innovatief en in mogelijkheden denken.

Volleyballen met personeel

Personeelsvereniging Trias organiseerde het jaarlijkse volleybaltoernooi. Er waren teams van de gemeente Doetinchem, Laborijn, Rozengaarde, Buha en Buurtplein. Het was een ontspannen avond, waarop ontzettend gelachen werd. Op een gegeven moment hoorde ik iemand van Laborijn zeggen dat dit de ‘beste vorm van teambuilding’ was. Ik ben het van harte met hem eens.