Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 26 mei 2019

Weekbericht wethouder – week 21

AGORA

Afgelopen week kwamen we bij elkaar met de stuurgroep AGORA. Dit is een samenwerkingsverband tussen GGD Noord- en Oost-Gelderland en Wageningen Universiteit. Doel van deze academische werkplaats is het vertalen van nieuwe wetenschappelijke inzichten naar de praktijksituatie. In de komende jaren willen we nadrukkelijk samen inzetten op preventie. Dat gaat goed met gecombineerde leefstijl interventies, zoals SLIMMER. In de Achterhoek geven we daar invulling aan om te bereiken dat we daadwerkelijk ‘de gezondste regio’ zijn.

Vaccinatie Meningokokken

Afgelopen dinsdag zijn veel jongeren uit onze gemeente naar De Bongerd gekomen voor de vaccinatie tegen meningokokkenziekte. Met de slogan ‘Deel dit niet met je vrienden’ zijn jongeren uitgenodigd. Sinds 2015 worden jaarlijks steeds meer mensen ziek door een besmetting met de meningokok, type W. Deze bacterie kan hersenvliesontsteking en bloedvergiftiging veroorzaken. De vaccinatie moet ervoor zorgen dat meer mensen ziek worden. Het was druk in sporthal De Bongerd. Ik sprak met verschillende jongeren en medewerkers van de GGD en RIVM. Mooi om te zien hoe zoveel jongeren in korte tijd hun prik konden krijgen.

Perspectief op werk

Op woensdag sprak ik met vertegenwoordigers van VNO-NCW. Samen met deze werkgeversorganisatie en MKB Nederland zullen wij voor onze arbeidsmarktregio de doe-agenda in het kader van Perspectief op werk indienen. De agenda ligt op dit moment voor bij de thematafel onderwijs & arbeidsmarkt. Samen werken we aan concrete acties die het mogelijk maken dat meer mensen een plek op de arbeidsmarkt vinden. We richten ons op de volgende vier sectoren industrie, bouw, zorg en handel. Ik ben blij dat we op zo’n goede manier samenwerken in de Achterhoek.

Unieke Achterhoekers

Bij het Graafschap College heb ik gesproken met Sophie, Nienke en Lidian. Zij zijn onlangs gestart in een nieuwe baan. Waar het bij hen eerst niet altijd optimaal verlopen is, hebben ze nu een werkplek gevonden waar het klikt. Dankzij het Werkgeversservicepunt zijn de drie unieke Achterhoekers op hun droomplek gekomen. Met een stuk begeleiding redden zij zich prima en maken zij dagelijks het verschil. Ik was onder de indruk van hun verhaal en heb mijn complimenten uitgebracht richting het Graafschap College, opnieuw een unieke werkgever voor in de toekomst nog meer unieke Achterhoekers.

DjazzVibes en straatmuziek

Een sfeervol en druk weekend in de Doetinchemse binnenstad! Het weekend stond in het teken van DjazzVibes! Prachtige optredens in de Grutstraat en op het Simonsplein, een geweldig sfeervolle brunch met 200 mensen aan het langgerekte podium in de Grutstraat, een workshop in de kerk en overal straatmuzikanten. Een feestelijke sfeer, een fijne koopzondag, mogelijk gemaakt door iedereen die zich hiervoor de afgelopen tijd heeft ingezet. Complimenten aan de organisatoren en andere vrijwilligers! Trots op onze prachtige gemeente en regio!