Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 2 januari 2017

Thema-avond ‘Meer vrouwen in de politiek’

vrouw politiek

D66 Doetinchem organiseert op maandagavond 23 januari een thema-avond ‘meer vrouwen in de politiek’. Vrouwen uit de Eerste Kamer, Tweede Kamer, Provinciale Staten en uit de gemeentepolitiek gaan in gesprek over de vraag: “Hoe krijgen we meer vrouwen in de politiek?” De avond begint om 20.00 uur in Schouwburg Amphion.

“Ik vind het belangrijk dat vrouwen de kans krijgen hun ambities te verwezenlijken,” zegt Pia Dijkstra, Tweede Kamerlid voor D66. “Ik ben blij dat onze Tweede Kamerfractie voor meer dan een derde uit vrouwen bestaat, maar het mogen er wat mij betreft nog veel meer zijn.”

Sinds 1917 is er vrouwenkiesrecht in Nederland. Toch is het in honderd jaar niet gelukt een democratisch gelijke vertegenwoordiging in aantallen vrouwen en mannen te bereiken. In Gelderland wonen net wat meer vrouwen dan mannen. In de Doetinchemse gemeenteraad zitten echter maar 7 vrouwen en 24 mannen. In de Gelderse Provinciale Staten zitten 20 vrouwen en 35 mannen. Ook in de landelijke politiek zijn relatief weinig vrouwen actief.

Op 23 januari staan we stil bij de vraag hoe we ervoor kunnen zorgen dat er meer vrouwen in de politiek komen. Het zal een interactieve avond zijn onder leiding van Wouke van Scherrenburg. We spreken met landelijke, provinciale en gemeentelijke politici van verschillende partijen over het thema. Pia Dijkstra, Truus Houtepen, Bea Schouten, Esther-Mirjam Sent, Loes van der Meijs, Letty Demmers, Frans van Drimmelen, Antje Diertens en Annemieke Traag zijn uitgenodigd om aanwezig te zijn.

De thema-avond is op maandag 23 januari van 20.00 tot 21.30 in Schouwburg Amphion, Doetinchem. Mannen zijn ook van harte welkom. Deelname is gratis. Aanmelden graag hieronder.

 

Programma

20.00 Opening en inleiding

20.15 Interview met vrouwen in de politiek

20.45 Interactie met de aanwezigen

21.30 Afsluiting

 

Meld je aan voor 23 januari 2017